Medifast introduceert nieuwe behandelmethode bij peesklachten

COEVORDEN – Medifast biedt vanaf nu EPTE behandeling in haar vestiging te Coevorden. Dat is een nieuwe behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

Medifast staat in de regio bekend als een innovatieve fysiotherapiepraktijk waar je terecht kunt voor de meest moderne fysiotherapie behandeltechnieken. De praktijk onderscheidt zich met diagnostiek middels echografie-onderzoek en het biedt shockwavetherapie voor verkalkingen in pezen. Nu is daar de nieuwe EPTE behandelmethode bijgekomen.

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse. De therapievorm is ontwikkeld in Spanje en wordt daar veelvuldig en succesvol toegepast. Fysio- en manueeltherapeut Raymond Beukeveld, expert op het gebied van spier-peesklachten, legt uit: “Met behulp van een echo-opname zoek ik de de pijnlijke plek nauwkeurig op. Vervolgens breng ik een heel dun naaldje in, dat ik precies via het beeld kan leiden naar de pijnlijke plek in de pees. Daarna geef ik 1 tot 2 minuten een licht elektrisch stroompje via de naald. Dat is verder niet pijnlijk, hooguit gevoelig. Het stroompje brengt een reactie op gang die de pees helpt te herstellen. Normaal gesproken zijn 4 tot 6 behandelingen al genoeg voor een goed resultaat.”

Raymond is enthousiast over EPTE: “Ik sport zelf op een fanatiek niveau en weet goed hoe frustrerend het kan zijn als je niet vrij kunt bewegen. Nu kunnen we mensen met achillespeesklachten, een tenniselleboog, schouderpeesklachten of een jumpersknee nóg beter helpen. Vroeger behandelde een fysiotherapeut dit soort klachten vaak met ultrageluid of massage en dat heeft vaak onvoldoende effect. Ik ben blij dat we mensen met peesklachten nu beter kunnen helpen door deze nieuwe EPTE behandeling.”

De EPTE behandeling wordt gegeven bij Medifast Coevorden, Meindert van der Thijnensingel 1.
Voor een afspraak kunt u bellen met 0524-526337.

 

1 comment on “Medifast introduceert nieuwe behandelmethode bij peesklachten”

 1. Jacco Pieters Beantwoorden

  Hallo Raymond

  Ik ben een man 46 jaar oud en heb al wel 10 jaar last van mijn voeten (bewezen hielspoor)
  Veel geprobeerd incl shockwave maar ik kom er niet vanaf
  Heeft u al ervaring met langdurig hielspoor met de behandeling van EPTE

  Met vriendelijke groet
  Jacco Pieters
  0615006448

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *