Ik heb artrose! Wat nu?

Op die vraag is nu een antwoord! Veel mensen krijgen op enig moment te maken met gewrichtsslijtage, in de medische wereld ook wel “artrose” genoemd. Maar artrose komt dermate vaak voor, dat zorgverzekeraars met ingang van 1 januari 2018 door de minister verplicht worden 12 fysiotherapie-behandelingen van heup- en knieslijtage te vergoeden vanuit het basispakket.

Geweldig nieuws natuurlijk. Maar wat kan de fysiotherapeut aan artrose doen? Slijtage betekent toch onherstelbare beschadiging? Ja en nee. Slijtage is onomkeerbaar. Zeker. Maar oefentherapie bij de fysiotherapeut blijkt een bewezen effectieve behandelmethode tegen artrose. Dat is ook de reden dat zorgverzekeraars vergoeding gaan bieden vanuit de basisverzekering Dit geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken voldoende is om een patiënt de oefentherapie aan te leren. Daarna kan de patiënt dit zelf in de thuissituatie of in de sportschool voortzetten, zo stellen de zorgverzekeraars.

Bij Fysiotherapiepraktijk Medifast zijn de fysiotherapeuten blij met de nieuwe vergoeding. Fysiotherapeut Fons Kamphuis: “Door deze regeling kan iedereen met heup- of knieslijtage bij ons terecht. Ook de mensen die zich geen aanvullende verzekering kunnen veroorloven. En onze praktijken in Coevorden en Zweeloo zijn er volledig op ingericht. Onze oefenzaal is daarbij uitgerust met specifieke krachtapparatuur om de spieren van heupen en knieën te kunnen trainen.”

Mensen met knie- of heupartrose kunnen zich bij Medifast aanmelden voor behandeling, via telefoonnummer: 0524 – 52 63 37.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *