Echo is zo gek nog niet!

Onze fysiotherapeut Erica krijgt een 50-jarige mevrouw verwezen door de huisarts voor shockwavebehandeling van haar achillespees. Navraag leert, dat mevrouw in juni bij het knippen van de heg zichzelf geblesseerd heeft met de elektrische heggenschaar. Ze legde het apparaat op de grond, maar raakte daarbij de achterzijde van haar enkel, net boven de hiel. Eerst had ze niet in de gaten dat ze zichzelf geraakt had met de schaar, maar al snel zag ze een hevig bloedende wond. Op de eerste hulp bij de huisarts wordt de wond gehecht. Verdere schade was niet zichtbaar en mevrouw kon de voet nog gewoon bewegen. Nu, vier maanden later, houdt ze echter wel klachten van haar achillespees en stelt de huisarts shockwave therapie voor bij Medifast.

Erica is er toch niet helemaal gerust op en maakt eerst een echo van de pees. Het beeld dat ze te zien krijgt is opmerkelijk. Een deel van de pees is niet zichtbaar op haar scherm. Waarschijnlijk is bij het heggenschaar-incident ook een deel van de pees afgesneden. Dit is geen behandelindicatie voor een fysiotherapeut. Hier moet de huisarts naar kijken om met aanvullend onderzoek een nauwkeuriger beeld van de schade te krijgen en eventueel te verwijzen naar de orthopeed. Het zijn deze dagen waarop je als fysiotherapeut blij bent dat je een opleiding echografie gevolgd hebt. De toegevoegde waarde van een echografische opname bij peesletsel, is in deze zo klaar als een klontje.

Heeft u peesklachten of twijfelt u daarover? Maak een afspraak bij Erica of Martijn bij Medifast te Coevorden of Zweeloo (0524-526337) . Zij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *