Medifast start Powerful Ageing in de Voorde

De gemeente Coevorden heeft zich, vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), als doel gesteld ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn in hun eigen omgeving. Zij is daartoe een samenwerking aangegaan met HRC Powerfull Ageing. Deze organisatie heeft, na uitgebreide research, een uitgekiend oefenprogramma ontwikkeld voor ouderen (60+). Dat programma gaat vanaf eind november door de fysiotherapeuten van Medifast aangeboden worden in de oefenzaal van Medifast in de Voorde.

4500 ouderen aangeschreven

Maar liefst 4500 ouderen werden aangeschreven om deel te nemen aan het programma. De respons was groot. De komende weken zullen 75 ouderen getest worden door de mensen van HRC, waarna ze gaan starten met een 14 weken durend oefenprogramma. Er zijn nog beduidend meer aanmeldingen binnen gekomen voor de training, maar deze kandidaten krijgen vooralsnog een brief van de gemeente dat zij op een wachtlijst zijn geplaatst.

Resultaten

Powerful Ageing bestaat uit een mix van functionele oefeningen die verband houdt met de activiteiten uit het dagelijks leven. Balans, reactiesnelheid en wendbaarheidstraining komen allemaal aan bod. De fysiotherapeuten van Medifast zijn zojuist geschoold in het HRC trainingscentrum in Lochem en tonen zich zeer enthousiast over het programma. Uit wetenschappelijk onderzoek is daarbij gebleken dat HRC Powerfull Ageing leidt tot:
– Het verhogen van de dagelijkse fysieke activiteit
– Verbetering van het algemeen functioneren
– Verbetering van de zelfredzaamheid
– Verbetering van de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven

Tangenborgh

De eerste deelnemers aan Powerful Ageing worden inmiddels getest in de praktijk van Medifast aan de Meindert van der Thijnensingel in Coevorden. Eind november starten dan de trainingen. Medifast heeft omwille van ruimtegebrek in de eigen praktijk de Tangenborgh Groep benaderd of het de Medifast-oefenruimte in De Voorde uit zou mogen breiden naar een grotere, ook voor Powerful Training geschikte, ruimte. Daarop gaf Tangenborgh deze week akkoord. Fysiotherapeut Fons Kamphuis van Medifast: “We zijn erg blij dat onze partner Tangenborgh het mede mogelijk maakt om alle mensen die zich aangemeld hebben te kunnen trainen in de Voorde. Vooraf was gerekend op 50 deelnemers. Dat blijken er nu 75 te zijn, met daarachter nog een forse wachtlijst. Dan is het fijn als je terecht kunt in een grotere, beter geschikte en speciaal ingerichte ruimte. We zijn echt blij met de ondersteuning die we hierin van Tangenborgh krijgen.”

Voor meer informatie over het programma: http://www.powerful-ageing.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *