Corona (update 20-03-2020)

Professioneel handelen Medifast tijdens Coronacrisis
(Coevorden, 20-03-2020)

In de afgelopen dagen is er veel discussie geweest over het wel of niet doorgaan van fysiotherapeutische zorg. En daarmee over het openhouden of sluiten van onze praktijk.

Medifast blijft open voor fysiotherapie!

Het Koninklijk Genootschap Voor Fysiotherapeuten (KNGF) heeft voor ons een document opgesteld als richtlijn bij het nemen van besluiten om fysiotherapie te blijven bieden. Op basis van de adviezen en informatie van de RIVM op dit moment hebben we een stroomschema opgesteld, waarbij er (nog) geen reden is om onze praktijk volledig te sluiten. Dit standpunt is uiteraard steeds afhankelijk van de ontwikkelingen die momenteel heel snel gaan.

Regels voor het bieden van fysiotherapie

In de adviezen van het RIVM wordt ook gesproken over afstand houden van 1,5 meter. Dit betreft met name de situatie in de openbare ruimte waarbij het onbekend is, of andere aanwezigen besmet zijn of niet. Het KNGF heeft ons nu een schema gestuurd waarbij fysiotherapeuten verantwoorde keuzes kunnen maken:

Welke richtlijnen worden geadviseerd?

Nieuwe aanmeldingen voor fysiotherapie

Bij nieuwe aanmeldingen zullen we u vragen stellen op basis van informatie en criteria van de RIVM. Dit leidt tot de volgende indeling van patiënten:
 
1. Categorie 1: U behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM,

2. Categorie 2: U heeft één van de onderstaande verschijnselen:

a. (neus)verkoudheid
b. hoesten, kuchen of niezen
c. loopneus
d. keelpijn
e. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
f. kortademigheid
g. hoofdpijn
h. branderige ogen
i. moeheid
j. je ziek voelen
k. diarree

Behoort u tot deze categorieën 1 en 2, dan zullen we uw behandeling moeten uitstellen.

3. Categorie 3: U behoort niet tot de kwetsbare groep én heeft géén van bovengenoemde verschijnselen. Deze patiënten kunnen behandeld worden zoals gebruikelijk.

U bent al bij ons in behandeling?

Patiënten die al in behandeling zijn sturen we dagelijks voor hun behandeling vanuit de praktijk een mail/app of sms. Daarin doen we het nadrukkelijke verzoek niet te komen (en zijn/haar afspraak af te zeggen) wanneer hij/zij één van de door de RIVM genoemde kenmerken vertoont:
a. (neus)verkoudheid
b. hoesten, kuchen of niezen
c. loopneus
d. keelpijn
e. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
f. kortademigheid
g. hoofdpijn
h. branderige ogen
i. moeheid
j. je ziek voelen
k. diarree

Wij verzoeken wij u dringend uw verantwoordelijkheid te nemen, thuis te blijven en uw afspraak te annuleren als zich één van bovenstaande kenmerken bij u openbaren. Dit mede omdat wij ook een kwetsbare patiënten populatie hebben die in onze praktijk behandeld wordt.

Vertoont u één van deze kenmerken, dan kunnen wij u helaas op dit moment niet behandelen en zullen we uw behandeling moeten uitstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *