Ademhaling/Ontspanning Therapie (AOT)

Medifast biedt een nieuwe therapie, namelijk AOT: Ademhalings- en Ontspanningstherapie. Onze fysiotherapeut Erica Macchi biedt deze therapie op de locaties Medifast Coevorden en Medifast Zweeloo.

Spanning en ontspanning
Ontspanning vinden is een hele opgave in onze hectische maatschappij en drukke levens. Door spanning kunnen klachten ontstaan als hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen, maar ook hyperventilatie of benauwdheid. De  spanningsgrens is dan overschreden.

Ademhalings- en Ontspannings Therapie (AOT) is een prettige therapievorm die zich richt op het verbeteren van het ontspannen om zo de balans te herstellen tussen spanning en ontspanning. Het geeft een handvat om jezelf te leren kennen en te leren hoe je het beste met je spanning- of ademhalingsklachten om kunt gaan.

De behandeling
De behandeling bestaat uit het oefenen van verschillende ademhalings- en ontspannings oefeningen. Daarbij wordt onder andere gelet op de buikademhaling. Daarnaast wordt u in een bepaalde ontspanning gebracht door de aandacht te richten op een bepaald lichaamsdeel.

Nabehandeling
U krijgt oefeningen en adviezen mee om thuis aan de slag te gaan met deze ontspannings- en ademhalingstechnieken.

Kosten AOT
De kosten voor de Ademhalings- en Ontspanningstherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Medifast B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars!

Meer informatie of afspraak maken
Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor AOT kunt u een afspraak maken met Erica Macchi bij Medifast Coevorden of Medifast Zweeloo.

T: 0524-750730
E: info@medifastnederland.nl