Leefstijl

GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Medifast Coevorden heeft vanaf heden een leefstijlcoach in dienst, namelijk Nathalie van ’t Hof-Verboon. Nathalie is als leefstijlcoach aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN en biedt in Coevorden en omstreken het CooL-programma aan.

In september 2019 is de eerste groep gestart. Er zal een nieuwe groep gestart worden bij aanmelding van minimaal 8 personen.

Het CooL traject duurt twee jaar waarvan de eerste 8 maanden intensief zijn. In de resterende periode wordt langzaam afgebouwd. Na twee jaar hebben deelnemers voldoende tools om zelf gezonde keuzes te kunnen maken.

Vergoeding
Het CooL programma wordt geheel (100%) of gedeeltelijk (75%) vergoed door de zorgverzekeraar. Het enige wat u nodig heeft, is een verwijzing van uw huisarts.

Wat is CooL?
Het CooL programma combineert drie onderdelen:
1. leefstijl
2. voeding
3. gedrag. 
De behandeling bevat advies en begeleiding over deze drie onderdelen, maar ook over andere factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden (bijvoorbeeld stress en slaapgebrek).

Onze leefstijlcoach is uw steuntje in de rug om 
het volgende te bereiken..

Hoe kunt u deelnemen?
Mensen die kampen met overgewicht of gezondheidsproblemen door overgewicht, komen in aanmerking voor GLI. Is dit op u van toepassing, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts om, in overleg, een verwijzing voor GLI aan te vragen. Ook tijdens het aanbieden van de GLI blijft de huisarts betrokken, wij houden hem/haar op de hoogte van de vorderingen.

Wie biedt de GLI aan in Coevorden?
De GLI leefstijlcoaching wordt in Coevorden bij Medifast aangeboden door fysiotherapeut en leefstijlcoach Nathalie Verboon. Zij heeft daarvoor een aanvullende scholing als leefstijlcoach gevolgd.

Hoe ziet het CooL traject er uit?
Basis:
8 groepssessies en 4 individuele gesprekken (8 maanden)

Onderhoud:
8 groepssessies en 4 individuele gesprekken (16 maanden)

Aanmelden
Nadat u een verwijzing heeft gekregen van uw huisarts, kunt u zich opgeven via mail: info@medifastnederland.nl of telefonisch 0524-750730.

Als eerste houden we een intakegesprek om te kijken of we de klik hebben om twee jaar met elkaar te kunnen (samen)werken. Daarnaast willen we graag weten of u voldoende gemotiveerd bent om langdurig en blijvend met uw leefstijl aan de slag te gaan.