Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie,voor klachten van de wervelkolom, maar ook van armen of benen.

Vaak is overbelasting de oorzaak van de klacht. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Door manuele therapie wordt de klacht vaak direct verminderd of verholpen. Onze therapeut gebruikt hierbij bepaalde bewegingen (manipulaties/mobilisaties).

Hoe werkt manuele therapie?

U wordt eerst onderzocht en onze therapeut stelt vragen over uw medische achtergrond. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt over de duur van het herstel.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Geblokkeerde gewrichten worden door langzaam bewegen of een langere rek dan wel manipulatie (snelle, korte beweging van buitenaf) weer losgemaakt. Er kan een krakend geluid te horen zijn en mensen ervaren daarna vaak direct meer bewegingsvrijheid.

Voor welke klachten?
  • Hoofd- en nekpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Kosten
De kosten voor manuele therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Bent u niet (voldoende) aanvullend verzekerd? Dan ontvangt u van ons een rekening, zie prijzen.

Meer informatie en afspraak: 

Voor manuele therapie kunt u een afspraak maken met Raymond Beukeveld bij Medifast Coevorden en Medifast Aalden-Zweeloo.

T: 0524-750 730
E: info@medifast.nl