Manuele Therapie

Fysiotherapeut Raymond Beukeveld (Medifast) heeft zijn 3-jarige Master Manueel Therapie (MMT) aan de Hogeschool in Enschede met succes afgerond en biedt deze therapievorm aan als manueel therapeut bij Medifast Coevorden en Medifast Aalden/Zweeloo.

Wat is manuele therapie?
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, bedoeld voor mensen met klachten van de wervelkolom, maar ook van armen of benen. Vaak is overbelasting de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de klacht vaak direct worden verminderd of verholpen. Raymond gebruikt hiertoe bepaalde bewegingen (manipulaties/mobilisaties). Vaak neemt de pijn snel af en de beweging van de gewrichten verbetert.

Hoe werkt manuele therapie?
Tijdens de eerste afspraak voert Raymond een onderzoek uit. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt over de duur van het herstel. Vaak zijn er maar een paar behandelingen door de manueel therapeut nodig.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Geblokkeerde gewrichten worden door langzaam bewegen of een langere rek dan wel manipulatie (snelle, korte beweging van buitenaf) weer losgemaakt. Er kan een krakend geluid te horen zijn en mensen ervaren daarna vaak direct meer bewegingsvrijheid.

“Is manuele therapie ook wat voor mijn klacht?”
Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met slechter bewegen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen gaat direct makkelijker.

Bij de volgende klachten kan een manueel therapeut van waarde zijn:
• Hoofd- en nekpijn
• Nek- en schouderklachten
• Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
• Lage rugklachten
• Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek
• Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Afspraak maken?
Voor een afspraak met Raymond kunt u overdag het centrale nummer van Medifast bereiken op 0524-750730. Een afspraak maken via de mail kan natuurlijk ook: info@medifastnederland.nl Raymond biedt zijn behandelingen als manueel therapeut aan in de praktijk van Medifast Coevorden en Medifast Aalden / Zweeloo.

U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist, maar kunt rechtstreeks een afspraak maken bij onze manueel therapeut. Bij praktisch alle zorgverzekeraars is vergoeding van de behandeling opgenomen in de aanvullende verzekering.